Акциите в Азия се задържат в тесни граници

сряда, 28 февруари 2024 г.

Повечето азиатски акции се задържаха в тесен диапазон в сряда на фона на продължаващата предпазливост по отношение на по-високите лихвени проценти в САЩ, като японските индекси се отдръпнаха от рекордните си стойности, тъй като технологичното рали се охлади.

Регионалните пазари получиха слаба подкрепа от Уолстрийт, тъй като предпазливостта преди ключовите данни за индекса на цените PCE – предпочитаният от Федералния резерв измерител на инфлацията – остана до голяма степен в сила.

Данните се очакват в четвъртък и идват на фона на многократните предупреждения от страна на служители на Фед, че лепкавата инфлация ще задържи лихвите по-високи за по-дълго време. Фючърсите на американските акции бяха леко негативни в азиатската търговия.

По-високите за по-дълъг период лихвени проценти предвещават по-голям краткосрочен натиск върху азиатските акции.

Японските акции падат от рекордно високите нива, на фона на предпазливостта на инвеститорите относно бъдещите действия на BOJ. Инвеститорите бяха насърчени към прибиране на скорошните си печалби поради понижения апетит за риск в целия свят, докато неотдавнашните данни за японската инфлация, които бяха по-високи от очакваното, предизвикаха засилени спекулации относно Японската централна банка.