Азиатсите пазари без сериозно изменение преди срещата на Фед

сряда, 20 март 2024 г.

Повечето азиатски акции се търгуваха без сериозни изменения в сряда, тъй като пазарите са в очакване на повече информация за лихвените проценти в САЩ от края на срещата на Федералния резерв по-късно през деня.

Регионалните пазари бяха окуражени от факта, че във вторник Японската централна банка бе настроена предимно миролюбиво, въпреки че повиши лихвените проценти за пръв път от 17 години насам. Но японските пазари бяха затворени в сряда, което ограничи обема на азиатската търговия.

Индексите на Уолстрийт затвориха с повишение във вторник благодарение на някои силни позиции при технологичните и енергийните акции. Но фючърсите на американските борсови индекси леко се понижиха в азиатската търговия на фона на нарастващата тревога относно Фед. 

Пазарите бяха съсредоточени главно върху приключването на заседанието на Фед по-късно в сряда. Макар да се очаква централната банка да запази лихвените проценти без промяна, всички сигнали относно плановете ѝ за намаляване на лихвените проценти през 2024 г. ще бъдат внимателно следени.

Вниманието е насочено по-специално към изявлението на Фед за политиката, както и към пресконференцията на председателя Джером Пауъл след заседанието. Пазарите са особено предпазливи към всякакви ястребови сигнали след горещите от очакваното показания за инфлацията през последните два месеца.